![]()
عدم توقف روي خط عابر پياده در جوامع شهري همان قدر كه عبور وسايل نقليه داراي اعتبار و اهميت است به همان اندازه عابرين، دوچرخه سواران و. .. نيز حق استفاده از معابر ويژه خود را دارند، به طوري كه نمي توان حقوق هيچ كدا م از گروه هاي ياد شده را فداي ديگري نمود.
اما با اين وصف، در فرهنگ عبور ومرور ما آنچه كه مورد توجه وعنايت رانندگان قرار نگرفته، حقوق عابرين پياده مي باشد. توقف روي خط كشي هاي ويژه عابرين پياده و درخواست رانندگان از عابرين كه حركت خود را با شرط ايستادن وسايل نقليه تطبيق دهند نمونه بارز اين مسائل مي باشد كه مطمئنا با اصلاح نگرش و لحاظ شدن حقوق عابرين، گذرگاه هاي مذكور جايگاه واقعي خود را پيدا و عابرين نيز ترغيب به عبور از آنها خواهند شد. آيين نامه راهنمايي و رانندگي نيز در گذرگاه پياده حق تقدم عبور را به عابرين پياده داده است. رانندگاني كه با گردش به چپ يا راست وارد راه ديگري مي شوند و در مدخل آن را ه محل عبور عابرپياده وجود دارد بايستي با كم كردن سرعت ودر صورت لزوم با توقف به عابريني كه قبلا وارد محل مزبور شده اند يا در حال ورود به آن مي باشند تقدم عبور بدهند. (در گذرگاه پياده حق تقدم عبور با عابرين پياده است) اگرمحل عبور عابر پياده داراي چراغ راهنمايي براي عابرين پياده باشد بايستي از فرامين چراغ راهنمايي اطاعت كند.
وظايف عابرين پياده بعضي از عابرين پياده فكر مي كنند كه در معابر درون و برون شهري يعني كوچه و خيابان و جاده همواره حق تقدم عبور با آنهاست و رانندگان وسايل نقليه موظفند به محض مشاهده آنها ترمز كرده و بايستند، در صورتي كه اين تصور اشتباه است، بلكه عابرين پياده هم بايستي علاوه بر رعايت قوانين و مقررات مربوطه نكات ايمني را مورد توجه قرار دهند.زماني كه در خيابان هاي نيمه تاريك و تاريك از عرض خيابان عبور مي كنند، در درجه اول بايد اطراف خود را به دقت نگاه كنند و بهتر آن است كه در شب لباس يا كفشي كه رنگ هاي روشن دارد استفاده كنند، تا با انعكاس نور بهتر ديده شوندو در صورتي كه لباس تيره به تن دارند حتما وسيله يا شي ء براق يا نوراني مثل كيف، كلاه، چراغ قوه، شبرنگ دوخته شده به لباس و. .. همراه داشته باشند.
![]()
آيين نامه راهنمايي و رانندگي تكاليفي را براي عابرين پياده در نظر گرفته كه عبارتند از
1.در محل هايي كه پياده رو وجود دارد از داخل سواره عبور نكنند
2.در محل هايي كه پياده رو وجود ندارد يا در صورت وجود به دلايلي قابل استفاده نباشد، هنگام حركت از سواره رو از منتهي اليه چپ خود به طوري كه حركت وسايل نقليه در خلاف جهت ايشان انجام گيرد عبور كنند.
3.براي گذشتن از عرض راه حتما از گذرگاههاي پياده رو عبور كنند.
4.هنگام عبور از گذرگاههاي عابر پياده مراقب حركت وسايل نقليه باشند و ناگهان از پياده رو وارد سواره رو نشوند.
5.همچنين توقف در سواره روي خيابان براي سوارشدن به وسايل نقليه، صحبت كردن يا خريد و فروش با راننده يا سرنشينان خودرو در سواره رو ممنوع است.
شايان ذكر است، اگر محل عبور داراي چراغ راهنمايي براي عابرين پياده باشد بايستي از فرامين چراغ راهنمايي اطاعت كنند.
موقعيت عابر پياده:
عابر پياده مكلف است فقط از محل هاي مخصوص عابر پياده عبور كند در غير اين صورت اگر تصادف بين وسيله نقليه و عابر پياده در سواره رو واقع شود مشروط بر اينكه راننده از حالت طبيعي برخوردار بوده و گواهينامه مجاز رانندگي داشته باشد و با سرعت مجاز حركت كرده و وسيله نقليه او نقص فني موثر در حادثه نداشته باشد در صورتي كه سه نفر افسر ارشد كارشناس تصادفات راهنمايي و رانندگي عدم مسئوليت راننده را گواهي نمايند مسئوليت جزائي متوجه راننده نخواهد بود .
آموزش:
û آموزشهايي جهت عابرين كه از جهت كاهش حوادث موثر مي باشد از جمله :
û آموزش چراغهاي راهنمايي
û استفاده از پلهاي هوايي به پيروي از علايم عبور و مرور
û استفاده از پياده رو
û استفاده از لباسهاي روشن در مواقع كم نور و شبها
û پليس مدارس
نظرات شما عزیزان:
|